Un videoclip şocant a fost postat în mediul online. În filmuleţ apar infirmiere ale Spitalului Universitar din Bucureşti care înjosesc, înjură şi lovesc pacienţii. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că măsurile împotriva infirmierelor vor fi "drastice".

Videoclipul a fost postat pe o pagină de Facebook şi arată cum angajatele se comportă inuman cu pacienţi aflaţi în stare gravă. Se pare că imaginile au fost surprinse pe secţia de Terapie Intensivă.

Vizibil iritate, infirmierele iau la rost, pe rând, fiecare pacient aflat pe paturile mobile. Una dintre ele loveşte fără milă un bărbat.

- De ce scoţi, mă, astea? Măăă! Cu tine vorbesc! Ridică fundul sus! Ridică! Ia mâinile astea de aici! Ia mâna, mă, nu auzi?", i-a spus una dintre infirmire unui pacient.

"- Ridică! Hai! Dacă mai scoţi mâna de aici, să dea dracu dacă nu ţi-o tai!", a spus infirmirea.

"- Alo! Te-ai p***t pe tine? Nu te-ai p***t? Pune mâna să vezi! Pune mâna! Pune mâna pe blugi! Dar de ce sunt, mă, uzi? M-am p***t eu? Ăsta pleacă?"

Filmarea mai arată cum angajata spitalului aruncă în pat papucii pe care un pacient îi dăduse jos. Omul îi pune înapoi, iar asta o enervează şi mai tare pe infirmieră. "- Eu îţi dau pantoful şi tu îl arunci jos, mă?"

Imaginile au ajuns şi la conducerea Spitalului Universitar, care susţine că e vorba despre un caz izolat, iar cele trei infirmiere vor fi date de urgenţă pe mâna Comisiei de Disciplină. Cea mai gravă sancţiune e desfacerea contractului de muncă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a comentat, la rândul ei, acest caz revoltător. Ea spune că în sistemul medical nu au ce căuta oameni fără vocaţie, iar sancţiunea aplicată acestor angajate ar trebui să fie cea mai drastică, adică desfacerea contractului de muncă. "Este clar că aceste persoane nu au ce să caute în sistemul medical. Este simplu", a declarat, potrivit Digi24.ro, Sorina Pintea.