Descoperiri tot mai şocante, făcute de jurnaliştii de la Libertatea. Un nou medic a fost depistat că profesează într-un spital de stat, cu o diplomă grosolan falsificată! De data aceasta este vorba despre o tânără de 30 de ani cu care există filmări în blocul operator ginecologic, când coase o pacientă.

Cu o diplomă falsificată şi pe baza unui contract de "voluntar cu activitate medicală", fără parafă de la DSP şi fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat un deceniu cu pacienţii, arată Libertatea.

De 10 ani aceasta lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, care e plasat în Bucureşti, în apropierea Spitalului Monza, clinica privată unde a practicat falsul medic Matteo Politi.

Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă, aşa cum se şi prezintă. Deşi ea susţine că "nu am profesat, nu am făcut decât să observ, ca voluntar", există filmări cu falsul medic în blocul operator ginecologic, când coase o pacientă. De altfel, libertatea publică și filmulețul cu pricina.

"Raluca Daniela Bîrsan se comportă ca un medic, se prezintă pacienţilor ca un medic, face gărzi, câteodată singură chiar, fără doctorul Dragu, cel care a fost până de curând şef de secţie la Ginecologie", a povestit, pentru Libertatea, una dintre asistentele din spitalul public.

"Doar am servit instrumentarul şi pensele", a susţinut Raluca Daniela Bîrsan pentru Libertatea, chestionată în legătură cu filmulețul din sala de operații.

Rugată să spună ce studii medicale are, Raluca Daniela Bîrsan pretinde că "am absolvit UMF în 2013" şi a pus la dispoziţia ziarului Libertatea o diplomă cu numele său. Diploma "de absolventă" se află şi în dosarul depus de ea la Spitalul Judeţean Ilfov. La solicitarea redacţiei, Universitatea de Medicină şi Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, "doctorul" în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenţilor.

"Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!", afirmă Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila. Surse din spital susţin că Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar Bacalaureatul, exact ca Matteo Politi", se spune în articol.

Libertatea mai notează că, după ce ziarul a pus întrebări Spitalului Ilfov, managerul Arghir Vasile Ciobotaru a întrerupt contractul cu Raluca Daniela Bîrsan, a dat vina pe "şefii de secţie" şi a dat afară reporterii din spital cu trei oameni de ordine.