Încă un român se află printre victimele decedate în tragedia de lângă Genova, a anunţat miercuri după amiază Ministerul Afacerilor Externe. Numărul românilor ucişi de prăbuşirea autostrăzii de lângă Genova.

"În urma demersurilor echipei consulare mobile aflată la faţa locului, un alt cetăţean român, cu dublă cetăţenie, a fost identificat printre persoanele decedate", a precizat MAE, care iniţial anunţase că doar un român se află printre cele 38 de victime.

Românul despre care se ştia că a murit are 36 de ani, se numeşte Marian Roşca şi era din localitatea Curtişoara, Gorj. El plecase din România în Franţa, pentru un trai mai bun, în urmă cu câţiva ani. Nu era căsătorit şi nu avea copii.

După cum se ştie, 35 de vehicule erau pe viaduct în momentul când, marţi, acesta s-a prăbuşit în gol.Unul dintre pilonii de susţinere şi o porţiune de 100 de metri din ambele sensuri au căzut la pământ.

Digi24 notează că supravieţuitorii au poveşti de groază. Sunt în stare de şoc încă şi nu pot fi de folos anchetatorilor. "Prima oară a fost impactul. Am fost aruncat. M-am trezit zburând şi atât. Nu-mi mai aduc aminte nimic altceva.

Podul prăbuşit era vechi de 51 de ani, iar lucrările de consolidare erau în plină desfăşurare. Digi24 mai arată că autorităţile ştiau că viaductul pe care trec 25 de milioane de vehicule în fiecare an avea probleme mari. Fusese reparat de mai multe ori de urgenţă, însă mai mult cârpit, spun şoferii. În plus, reporterii din Italia au aflat că oficialii companiei de autostrăzi s-au gândit să îl demoleze acum nouă ani, convinşi că este singura soluţie ca să scape de pericol.

UPDATE: - Mort din greșeală

MAE anunță că unul dintre românii declaraţi decedați în Italia este în viaţă, dar în comă. Este vorba despre gorjeanul Marian Roşca, tânărul de 36 de ani care se afla pe podul prăbuşit. Familia ar fi descoperit eroarea, când a fost chemată să identifice cadavrul. Citiți detalii aici!