Președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu cea mai recentă remaniere guvernamentală propusă de premierul Viorica Dăncilă, astfel că Ramona Mănescu, Nicolae Moga şi Mihai Fifor au depus, miercuri, jurământul de învestitură în funcţiile de miniştri de Externe şi Interne, respectiv de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Potrivit agerpres.ro, la ceremonia desfășurată la Palatul Cotroceni au participat premierul Viorica Dăncilă, miniştri, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, şi consilieri prezidenţiali.

Ceremonia s-a desfășurat în aceeași zi în care Administrația Prezidențială a anunțat că preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, numirea lui Nicolae Moga în funcţia de ministru al Afacerilor Interne şi a Ramonei Mănescu - ministru al Afacerilor Externe, conform unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale. Printr-un alt decret, Mihai Fifor a fost numit viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Totodată, Iohannis a luat act de demisia lui Carmen Dan de la MAI şi a semnat decretul de revocare de la MAE a lui Teodor Meleşcanu. 

Președintele Klaus Iohannis le-a urat succes celor trei noi membri ai Cabinetului Dăncilă, însă la final nu a susținut nici un discurs, după cum menționează Digi24.

Potrivit Mediafax, Nicolae Moga, propunerea de la Interne, este senator de Constanța în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 și 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat și funcția de vicepreședinte al Senatului în Biroul Permanent.

Ramona Mănescu s-a alăturat ALDE în anul 2017. Anterior, aceasta a deținut funcția de ministru al Transporturilor, în guvernarea Ponta. Europarlamentar din anul 2007, Ramona Mănescu a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale.

Mihai Fifor a fost ministru al Apărării și după congresul din această vară este secretar general al PSD.