Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat miercuri seară noi măsuri față de restricțiile draconice impuse deja pentru limitarea epidemiei de coronavirus. Astfel, în Italia vor fi închise de acum toate magazinele cu excepția celor alimentare și a farmaciilor.

Într-un discurs transmis națiunii şi difuzat de televiziuni, Conte a afirmat că toate magazinele vor fi închise, cu excepția supermarketurilor, a magazinelor alimentare și a farmaciilor, iar firmele trebuie să își închidă toate unitățile ce nu sunt esențiale pentru producție.

„Închidem magazine, baruri, pub-uri, restaurante... Livrarea la domiciliu va rămâne autorizată.", a declarat Conte care spune că "Efectul efortului va fi vizibil în 14 zile". Vor fi închise de asemenea coafurile, saloanele de înfrumusețare și „serviciile de cantină” care nu garantează distanța de siguranță a unui metru.

„Performanțele serviciilor publice sunt esențiale, inclusiv transportul, utilitățile, serviciile bancare, poștale, financiare, precum și serviciile auxiliare necesare rămân garantate”, a dat asigurări premierul italian.

Discursul s-a încheiat cu mesajul: „Stăm la distanță astăzi ca să ne putem îmbrățișa mâine”.

Anunțul vine după ce autoritățile italiene au raportat 196 de morți și 2.313 noi cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore. Bilanțul total ajunge astfel la 827 de morți și 12.462 de cazuri de îmbolnăvire. 1.045 de persoane au fost declarate vindecate.