Procurorul Ramona Bulcu care s-a sinucis vineri dimineaţa aruncându-se de la etajul 5 al Parchetului General era cercetată de Secţia pentru anchetarea magistraţilor în cazul Ghiţă-Kovesi, scriu jurnaliştii de la Libertatea.ro. 

Aceeaşi publicaţie arată că procurora Ramona Bulcu, 53 ani, ameninţa în familie de mai multă vreme că se va sinucide. Surse judiciare citate de hotnews.ro afirmă că ea avea probleme grave de sănătate şi suferea de depresie.

Potrivit Libertatea.ro, fosta şefă a Biroului de informare şi relaţii publice redactase comunicatul de presă prin care Parchetul General informa că Poliţia Română a suportat cheltuielile aducerii în ţară a fostului director FNI, Nicoale Popa. Respectivul comunicat se află la dosarul Ghiţă-Kovesi, în care fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie are calitatea de suspectă. 

După cum se ştie, Sebastian Ghiţă a susţinut public că el a plătit avionul care l-a adus în ţară pe Nicolae Popa. 

La începutul acestui an, Ghiţă a revenit cu acuzaţiile în spaţiul public, iar Secţia pentru anchetarea magistraţilor a redeschis dosarul, cercetând inclusiv comunicatul din 9 ianuarie 2017, redactat de Ramona Bulcu, notează ziariştii Libertăţii. S-a demarat inclusiv un control al Inspecţiei Judiciare în această speţă, mai informează aceştia. 

"O cunosc de 20 de ani, era o femeie activă, s-au pus presiuni asupra ei în ultima vreme. Voiau să ajungă nu la ea, ci la un alt procuror", a declarat un magistrat pentru Libertatea, sub protecţia anonimatului.

În comunicatul redactat la începutul anului 2017, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie informa că: "Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanţă începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracţiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informaţiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmaţii făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menţionată prin intermediul înregistrărilor difuzate. În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în ţară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliţia Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituţie. Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept". 

După tragicul eveniment petrecut vineri dimineaţa, Parchetul General a transmis următorul mesaj: "În cursul zilei de astăzi, 26 aprilie 2019, a încetat din viaţă colega noastră procurorul Ramona Daniela Bulcu. Evenimentul este cercetat, urmând a se stabili toate împrejurările în care a survenit decesul. Colegii din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt alături de familie în aceste momente tragice".

Ramona Bulcu era membră a Asociației Magistraților din România, a Asociației Procurorilor din România și a Fundației Colegiul Național de Apărare.

Ea a absolvit în 1995 Facultatea de Drept din București, iar din 1996 și până în 2003 a fost procuror la mai multe secții civile, începând cu cea din Judecătoria Sector 4 și până la Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Ea a rămas apoi la Parchetul General, dar nu a instrumentat dosare, ci a avut diferite funcții la biroul de informare publică și relații cu presa.

Citeşte şi: S-a sinucis: Procurorul Ramona Bulcu s-a aruncat de la etajul 5 al Parchetului General