Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, este hotărât să ceară, luni, demiterea directorului CFR Călători, Leon Bărbulescu, în urma unui incident impardonabil.

După ce sâmbătă două trenuri au deraiat la interval de doar câteva ore, contactact de jurnalişti, Bărbulescu a minimalizat evenimentul.

Deşi un tren care circula dinspre Braşov spre Mediaş a deraiat în localitatea braşoveană Racoş, iar un altul care făcea legătura Braşov – Curtici a sărit de pe şine în localitatea arădeană Săvârşin, directorul Leon Bărbulescu le-a declarat jurnaliştilor de la Antena 3 că nu au avut loc evenimente deosebite.

"Noi nu avem la momentul ăsta o cauza exactă. În ambele situaţii, nu cred că e vorba de locomotivă, dar nu mă pot pronunţa acum. Eu vă pot spune că nu au fost evenimente deosebite. Călătorii au fost în regulă, deci nu s-a întâmplat nimic deosebit", a afirmat directorul CFR Călători.

Leon Bărbulescu a dat asigurări într-un limbaj colorat că "noi ne facem treaba şi să fie bine" şi a refuzat să dea explicaţii cu privire la numărul tot mai mare al incidentelor feroviare.

"Iertaţi-mă, chiar dormeam şi m-aţi trezit efectiv din somn", a încheiat acesta.

Riscă demiterea!

Reacţia directorului CFR Călători a făcut valuri în presă şi nu a putut trece nesancţionată de Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

"Nu mi-a venit să cred reacţia, dânsul trebuia să vină cu lucruri clarificatoare legate de aceste incidente şi nu să fie trezit din somn. Drept urmare, eu sunt convins că trebuie să se odihnească, dar nu pentru banii de la CFR", a declarat Răzvan Cuc, duminică, la postul Antena 3.

Ministrul Transporturilor a promis că va cere luni reprezentanţilor Adunării Generale a Acţionarilor şi ai Consiliului de Administraţie al CFR Călători schimbarea managementului companiei.

Răzvan Cuc a spus că CFR Călători a comunicat dezastruos în timpul incidentelor de sâmbătă.

"Eu eram la Ministerul Transporturilor, am chemat secretarul de stat, s-a constituit  o comisie care investighează cauzele accidentului, mă aşteptam ca domnul Bărbulescu asta să comunice", s-a justificat Cuc.