Marcel Ionel Lepa, urmăritul internaţional care a ucis un poliţist în urmă cu o săptămână, s-a sinucis în Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara.

Digi24 scrie că individul a fost găsit fără suflare luni dimineață, în jurul orei 6.40, în camera de arest de la Penitenciarul Timişoara. Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Timiş au încercat să îl resusciteze, însă fără succes, constatând decesul la ora 7:15.

Atât polițiștii, respectiv Parchetul, anchetează împrejurările sinuciderii, cât și conducerea Penitenciarului.

Lepa era cercetat pentru ultraj, omor calificat, nerespectarea armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Cert este că, arată sursa citată, Lepa era singur în celulă, după ce joi a fost externat de la Spital şi transferat la Penitenciarul "Popa Şapcă". Vineri, el fusese arestat preventiv de Tribunalul Timiș în cazul uciderii poliţistului.

Lepa şi-a recunoscut faptele înfaţa anchetatorilor,  însă a spus că nu a vrut să îl ucidă pe poliţist.

Duminică, 2 iunie, bărbatul l-a împuşcat mortal pe poliţistul Cristian Amariei, de la postul de poliţie din oraşul Recaş. Cel din urmă usese mobilizat împreună cu un coleg să-l prindă pe Lepa, infractor urmărit internaţional.

Cei doi au plecat împreună cu alţi doi poliţişti de la Investigaţii Criminale în satul Izvin, la aproximativ 5 kilometri de Recaş, unde aveau informaţii că Marcel Lepa se ascundea într-o casă. Fugarul a sărit pe o fereastră în faţa agentului Amariei, pe care l-a împuşcat de la mică distanţă cu două gloanţe: unul în zona sternului şi al doilea la baza gâtului, în trahee, scrie Adevărul.ro. Un alt poliţist a fost rănit la picior.  

Lepa a fugit apoi cu unul dintre poliţiştii de la Investigaţii Criminale pe urmele lui, care ar fi tras asupra ucigaşului peste 30 de cartuşe. După câteva sute de metri, Lepa a pătruns într-o curte şi i-a ameninţat pe proprietari cu pistolul în schimbul cheilor autoturismului. A pornit cu maşina, dar a intrat după câţiva metri într-un şanţ. Deşi poliţistul care-l urmărea a reuşit să-l rănească la umăr, Lepa a reuşit din nou să se facă nevăzut, fugind peste un câmp şi intrând apoi într-un pâlc de pădure. 

A fost capturat în zorii zilei de 4 iunie, în jurul orei 5, de o echipă de flagrant a Biroului de operaţiuni speciale şi o echipă SIAS, la aproximativ 7 kilometri de locul crimei, în casa bunicii unui prieten de-al său, din localitatea Remetea Mare (jud. Timiş). Când i-a văzut pe mascați, individul a făcut pe el.