Un medic din Arad a relatat prin ce trec cei care fac triajul epidemiologic de la vama Nădlac 2, locul prin care zeci de mii de români se întorc în ţară.

Vlad Roşca a scris pe Facebook că medicii, poliţiştii şi jandarmii nu luptă doar cu epidemia de COVID-19, ci şi cu „indolenţa, nesimţirea şi lipsa de respect a celor care intră în ţară”.

„Aroganţă, superficialitate, lipsă de educaţie şi de ruşine, toate au fost prezente. Nu a contat nimic, izolarea, carantina, riscul de a fi bolnavi şi de a îmbolnăvi oameni. Toate erau un preţ mic în comparaţie cu dorinţa de a intra în ţară. Pentru ei nu au contat românii, ci doar România văzută ca ultima oportunitate şi şansa. Infracţionalitatea va creşte semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta”, a scris doctorul.

În plus, Roşca a pus punctul pe i, arătând că majoritatea celor care vin din străinătate nu sunt românii „care sunt exemplu de caracter şi omenie”, ci „cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituţia şi cerşitul”.

“Nu vorbim de diaspora, nu vorbim de români din străinătate care sunt un exemplu de caracter şi de omenie. Ei nu au fost, ei nu vin, ei respect. Şi noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituţia şi cerşitul. Despre asta vorbim şi ştiţi bine!”, a scris Vlad Roşca.