Mesaj inedit, transmis de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, care a fost încarcerat, luni, în Penitenciarul Rahova, după ce instanţa l-a condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive. 

Presărat cu ironii, în mesaj, sindicaliştii îi urează fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor bun venit "acasă" şi îşi cer scuze în mod ironic pentru condiţii.

"Camera o găseşti aşa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiţii pentru penitenciare, în timp ce plângeai şi te smiorcăiai la televizor de mila miilor de infractori condamnaţi pe nedrept pentru crime, tâlhării, violuri, hoţii şi alte blestemăţii. O să-i cunoşti mai bine şi-o să plângeţi împreună", arată sursa citată.

Citeşte mai jos întreagul mesaj al sindicaliştilor:

"Iartă maşina aia mioritică în care te-au adus la noua ta casă, dar alta n-am avut. Bugetul mic, sistemul penitenciar subfinantat şi subminat. Ştii matale! Doar te-ai luptat mai bine de 2 ani să ne dărami cu tot cu justiţie şi puşcării! Dacă reuşea Tudorel să libereze toţi detinuţii, acum făceai puşcărie singur. Toată Rahova era, practic, a ta. N-aţi reusit, şi-a fost doar o întamplare că sluga s-a dovedit nevredincă. Greu eşec! Era, întelegem, o măsură în programul de guvernare de rezervă.

Am auzit ca te-au şi înjurat nişte cetăţeni la venirea ‘acasă’. Nici măcar ultimul miting nu ţi-a reuşit, mustăcilă! Ce soartă! Ce durere! Probabil că tot auzi aşa vorbe de când nu prea-ţi mai ies băile de muţime. Şi, e păcat de fata aia frumoasă să treacă prin toată hărmălaia asta. Şi, singură, acum.

La partid, vedem la televizor, e minunat. Unii zic că-i bine c-ai plecat, alţii că era bine să nici nu fi fost. Mai rău e că ieri, la primirea în penitenciar, la partea de control al cavităţilor n-au fost în tură pianişti. Dar, de bună seamă, încă mai simţi asta.

Camera o găseşti aşa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiţii pentru penitenciare, în timp ce plangeai şi te smiorcăiai la televizor de mila miilor de infractori condamnaţi pe nedrept pentru crime, tâlhării, violuri, hoţii şi alte blestemăţii. O să-i cunoşti mai bine şi-o să plângeţi împreună. Ai grijă, insă, nu mai invita pe nimeni la baie, Liviu! În puşcărie, nu e ca la Parlament, iar ziariştii nu ţi-ar face nimic din ce s-ar putea gândi noii tăi colegi. Sper! Mai ales că, apropo, în pofida recursului compensatoriu care-a eliberat mii de infractori, au mai rămas vreo 2500 de violatori în puşcării.

Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuţă de mucegai sau că-s prea mulţi colegi în cameră. Preocupat fiind cu amnistii şi graţieri, deşi aveai pe mână banii ţării, ai uitat să repari puşcăriile şi să le aduci aprope de nivelul vilelor pe care le vedem uneori filmate discret din dronă. Nu credeai că ţi se întâmplă şi ţie justiţie.

Altfel, prima zi e cu emoţii. O să fie mai bine! Probabil c-o să descoperi şi matale că eşti de fapt un scriitor, un cercetător şi-un educator. Calea e batută, şi n-ar mai mira pe nimeni dacă, după ce-ai umflat kilometrii de autostradă ori producţia la hectar, o să devii brusc un puşcărias model.

Între timp, noi cu ale noastre. O să încercăm sa ne vedem de viaţă şi-o să trăim în lumea asta pe care tu ai incercat să ne-o furi ca sâ scapi de puşcărie, după ce, printre altele neştiute, ai furat de la copii şi asistaţi social ori din fondurile europene ca să dai la partid ori să-ţi umfli conturile. Aşa că, încă o dată, bine ai venit, Liviu!"