Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că va fi efectuată o analiză după ce medicul Ştefan Quai, a murit în timpul unei gărzi la un centru de permanenţă din Oradea.

"E trist când pleacă un medic şi îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. S-au făcut paşi importanţi, dar din păcate, efectele se vor vedea în timp. Din martie 2018, salariile s-au majorat. Procentul alocat medicinei de familie creşte şi va creşte în fiecare an pentru că ştim cum stau lucrurile. (...) Sunt lucruri nerezolvate de 30 de ani şi care nu pot fi rezolvate într-un an sau dacă le rezolvăm, nu pot produce efecte într-un an. De la 1 ianuarie 2018, tariful orar pentru gărzile din centrele de permanenţă a crescut la 40 de lei pe oră. Nu poate fi vorba despre un câştig de 300 lei pe lună. Poate pe zi sau pe gardă. (...) Da, sunt probleme", a declarat Sorina Pintea, la Antena3.

Potrivit ministrului Sănătăţii, va fi efectuată o analiză după decesul medicului din Bihor.

"Judeţul Bihor e unul care are foarte multe centre de permanenţă. Timiş, şi apoi Bihorul, sunt printre primele locuri. Sunt nişte lucruri pe care o să le analizăm. Datele le avem. (...) Despre activitatea dânsului (medicul, n.r.) nu doresc să discut public. Pot să spun doar că a fost un medic de excepţie", a mai explicat Pintea.

Doctorul Ştefan Quai a murit vineri dimineaţă, în timp ce era de gardă în centrul de permanenţă de pe strada Leagănului. Medicul s-a prăbuşit în baie, iar căderea lui a fost auzită de asistentul lui, care a sunat rapid la 112. Totuşi, echipajul de salvare nu a mai putut face altceva decât să constate decesul.

Citeşte pe această temă şi articolul:

Un medic din Oradea a murit în timpul gărzii la Centrul de permanenţă. Doctorul Ştefan Quai a fost primul medic de familie înregistrat în Bihor