Înainte de sărbătoarea Centenarului Marii Uniri şi de Ziua Bucovinei, municipiul Suceava a fost împodobit cu peste 1.000 de steaguri şi 200 de cocarde tricolore, în formă de semicerc, identice cu cele existente pe străzile Oradiei.

De altfel, primarul din Suceava, Ion Lungu, a mărturisit că s-a inspirat chiar din oraşul de pe Crişul Repede. "Pe 12 octombrie am fost la Oradea şi sigur că mi-au plăcut. Au un efect deosebit. Am luat legătura şi am comandat", a explicat Lungu, întrebat de jurnaliştii de la adevarul.ro de unde i-a venit ideea.

Cele 200 de cocarde au costat 28.000 de lei. Ion Lungu a precizat că nu sunt de unică întrebuinţare şi că vor fi refolosite în anii următori, atât de Ziua Naţională, cât şi la Zilele Sucevei. Primarul a mai spus că de acum înainte primăria va achiziţiona în fiecare an cocarde, pentru a reuşi să orneze în zilele de sărbătoate toate cartierele oraşului, nu doar zona centrală. "Sunt foarte apreciate de suceveni", a completat edilul.

Tot de la ziua Oradiei, primarul sucevean a împrumutat ideea spectacolului pirotehnic tricolor, astfel că, pe 28 noiembrie, locuitorii oraşului vor putea vedea "artificiile" de zi, similar celor care s-au tras în Oradea, pe 12 octombrie.

Artificii de Ziua Oradiei, 2018