Ies la iveală detalii şocante în cazul unei educatoare în vârstă de 38 de ani din Timişoara care şi-a ucis fetiţa în vârstă de doar 4 ani. Femeia, pe numele ei Oana Neţ, ar fi recurs la acest gest, după o ceartă cu soţul!

Potrivit Digi24.ro, criminala a fost educatoare timp de 15 ani la grădiniţa din satul Murani, din judeţul Timiş. În urmă cu trei săptămâni, ea a cerut concediu fără plată invocând că a obosit să facă naveta şi că vrea să îşi caute un loc de muncă mai bine plătit. 

Crima s-a produs marţi seară, în jurul orei 23, într-o casă din cartierul Ronaţ, aflat la marginea Timişoarei, într-un mod greu de imaginat. Femeia şi-a luat fetiţa, a înecat-o în vană, după care i-a tăiat venele. Chiar ea a sunat la 112 ca să-şi anunţe oribila faptă, iar când poliţiştii au ajuns, individa s-a încuiat în casă, iar anchetatorii au fost nevoiţi să forţeze uşa pentru a intra.

Fetiţa de patru ani era decedată, iar în locuinţă, în momentul crimei, se afla şi străbunica ei, o femeie de 84 de ani, bătrână şi bolnavă, care nu a auzit nimic suspect.

În timpul cercetării la faţa locului, Oana Neţ le-a spus poliţiştilor că a înghiţit erbicid, în încercarea de a se sinucide şi a început să vomite. Un echipaj SMURD a preluat-o pe aceasta şi a dus-o la Spitalul Municipal Timişoara, sub escortă.

Potrivit Digi24, educatoarea a spus că a recurs la acest gest pentru că s-a certat cu soţul ei, iar acesta i-ar fi cerut divorţul. Pe micuţă ar fi ucis-o ca să o scape, chipurile, de chinurile prin care ar fi urmat să treacă. Bărbatul a confirmat că au avut discuţii mai contondente cu nevasta sa, însă a negat că ar fi vrut să divorţeze. Unii psihologi spun că Oana Neţ şi-a omorît copila ca să se răzbune pe soţ.

Cert este că acest caz readuce pe tapet problema evaluărilor psihologice la care ar trebui să fie supuse, periodic, cadrele didactice.

"Poate ar fi necesară introducerea evaluării psihologice. Poate nu erau neapărat relevante, dar măcar mai era o urmă de control, de verificare. Şi nu le putem face nimic. Sunt cadre didactice cu probleme pe care le ştim. Ei ajung pe posturi şi indiferent că vin şi spun elevii, profesorii, nu putem să le facem nimic. Ei vin, îşi iau o notă pe posturi, iar noi nu putem face nimic. E păcat că trebuie să se întâmple lucruri aşa de grave ca să se schimbe ceva. Cel mult, directori mai curajoşi îi bagă în comisii de cercetare prealabilă, dar ei nu asta au nevoie pentru că ei dacă sunt bolnavi nu au nevoie de asta. Îi bagă în comisii, le desfac contractele de muncă şi ei câştigă în instanţă şi mai plătim şi daune", a declarat şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş Aura Danielescu.

Totodată aceasta a mai precizat că educatoarea era absolventă de Arte Plastice, era cadru didactic titular şi nu a făcut niciodată probleme, iar mama ei era învăţătoare şi a luat mai mulţi copii în plasament.