Un bărbat în vârstă de 50 de ani, Costel Sandu, este acuzat că practică ilegal meseria de stomatolog într-un cabinet medical amenajat la el acasă pentru că ar fi învăţat "meserie" de la soţia sa, fost dentist. La ieşirea de la audieri, bărbatul le-a spus jurnaliştilor: "Nu practic meseria asta".

Localnicii din comuna Gruiu, judeţul Ilfov, spun că omul tratează pacienţii de ani de zile, deşi el este de fapt zidar.

"Mai este unul, da, dar nu ştiu dacă aveţi curaj să vă duceţi. Că ăsta a fost zidar la viaţa lui şi scoate şi el măsele. A învăţat de la soţie să scoată măsele. Soţia a fost dentist, de fel. Şi pe urmă s-a învăţat de la ea şi scoate şi el", a povestit, pentru Digi, o localnică.

Costel Sandu nu apare, însă, în evidenţele Colegiului Medicilor Dentişti. "Din verificările efectuate am constatat că nicio persoană cu numele Costel Sandu nu apare înscrisă ca medic în cadrul Colegiului Medicilor Dentişti Ilfov", a transmis Colegiului Medicilor Dentişti.

Potrivit Codului penal, exercitarea fără drept a unei profesii pentru care legea cere autorizaţie se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Cineva trebuie să semneze însă plângerea penală, iar sătenii nu par a fi dispuşi să se despartă de dentistul lor, cu sau fără diplomă.

Sâmbătă seara, bărbatul a fost audiat timp de mai multe ore la Poliţia Snagov. Cum împotriva lui nu s-a depus nicio plângere în scris, poliţiştii l-au lăsat liber şi continuă cercetările. 

În cauză a fost deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitare a unei profesii fără drept.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov au făcut, sâmbătă, percheziţii domiciliare, în comuna Gruiu, din judeţul Ilfov, la locuinţa acestuia.

Bărbatul respinge orice acuzaţie. "Nu practic meseria asta. Soţia mea e medic stomatolog şi cabinetul e funcţional din 1992. Eu sunt la o specializare de medicină, nu sunt zidar", le-a spus el ziariştilor la ieşirea de la audieri. 

Săptămâna trecută a izbunit un scandal la nivel naţional după ce s-a descoperit că un italian cu opt clase, Matteo Politi, a reuşit să convingă autorităţile româneşti să-i dea parafa de chirurg estetician, ba chiar a şi lucrat la clinici private din Bucureşti.