Cu fiecare zi ce trece apar noi informaţii şocante în cazul poliţistului Eugen Stan, acuzat de multiple agresiuni sexuale asupra unor copii, dar şi asupra unei femei.

Potrivit site-ului stirileprotv.ro, Parchetul General are de analizat 26 de agresiuni asupra unor minori înregistrate în ultimii 9 ani şi rămase cu autor necunoscut, pentru a vedea dacă Eugen Stan a săvârşit vreuna dintre ele.

De altfel, Stan a recunoscut până acum toate faptele despre care l-au întrebat anchetatorii și de fiecare dată le-a pus pe seama dragostei ce o poartă copiiilor.

Sursa citată scrie că, la percheziţii, anchetatorii au găsit în apartamentul acestuia fundiţe purtate, în mod obişnuit, de copile în păr. Obiectele ar putea fi considerate, cred psihologii, trofee pe care un agresor sexual le colecţionează.

Anchetatorii nu au efectuat încă percheziţia informatică asupra computerului pe care l-au găsit în locuinţa agentului. Aceasta va fi făcută acum de procurorii Parchetului General care au preluat investigaţia în acest caz.

5 atacuri

Potrivit ProTV, în prezent, anchetatorii documentează 5 atacuri în care Eugen Stan este suspect. Primul este cel petrecut în 2009, când o fetiţă care avea 14 ani a fost agresată în scara blocului. Al doilea a avut loc în 2012 asupra unui alte copile, în vârstă de 7 ani, care a fost atacată în lift. Al treilea caz este cel din 2015 asupra a trei fete, aflat acum în cercetare. Următoarele au fost înregistrate în 2016 asupra unei femei de 30 de ani şi anul acesta în 5 ianuarie asupra a doi copii.

Pe lângă imaginile de vinerea trecută, procurorii analizează şi înregistrările din 2015, cu cele trei copile au fost agresate în lift. Pe filmări se vede cum trei fetiţe intra în imobil, iar un bărbat se strecoară în urma lor. Acesta urcă în lift cu ele şi le atinge în locuri nepermise. În cele din urmă, victimele reuşesc să scape şi ies din bloc.

Acum, cu aceste imagini, dar şi cu mărturiile fetelor, anchetatorii spera să stabilească dacă agentul de poliţie este şi autorul acestui atac. Constituţia agresorului este asemănătoare cu cea a poliţistului, iar felul în care păşeşte pare identic.

De precizat că pentru primele două cazuri, suspectul a primit deja mandat de arestare. Rămâne de văzut, însă, dacă Stan a mai comis şi alte fapte.

Cutremur în Guvern

După cum se ştie, cazul a provocat un cutremur în Guvern şi mai ales în Ministerul de Interne, premierul solicitând demisia şefei MAI, Carmen Dan, în timp ce şeful Poliţiei trebuie să afle într-o săptămână cine a muşamalizat cazul pedofilului, iar Inspecţia judiciară îi verifică pe procurorii care au instrumentat atacul asupra unei femei, în decembrie 2016, al cărui autor este Stan.

În cel din urmă caz, din 2016, Stan era acuzat că a agresat o femeie chiar în uniformă fiind, iar colegii poliţistului sunt acuzaţi că ar fi vrut să-l "spele".

Potrivit Digi24.ro, dosarul a fost deschis la Secţia 18 de poliţie din Bucureşti şi trimis procurorilor cu propunerea de clasare. Anchetatorii motivau că nu există imagini ale presupusei infracţiuni, suprinse de camere de supraveghere. Însă nu ar fi menţionat faptul că suspectul este poliţist şi că în momentul în care ar fi comis infracţiunea era îmbrăcat în uniformă.

"Nu au fost surprinşi. Chiar băiatul meu a spus: veniţi şi luaţi-vă colegul, că are emblema de poliţist", a povestit soţul victimei, la Digi24. Aceste aspecte sunt anchetate acum de Inspecţia Judiciară.