Mai multe asistente şi infirmiere de la Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara, spital de linia a doua, şi-au depus demisia. Potrivit managerului Marius Olaru, este vorba de 12 sau 13 asistente şi infirmiere. Acestea se tem de infectarea cu noul coronavirus.

Potrivit Digi24.ro, Spitalul CF Timişoara nu îngrijeşte încă bolnavi de coronavirus, însă, fiind un spital de linia a doua ar urma să primească şi astfel de cazuri dacă spitalul de Infecţioase nu va mai avea locuri pentru pacienţi. 

Managerul spune că zilele trecute în spital a fost îngrijit un pacient suspect de infectare, dar tot personalul medical a avut echipament de protecţie.

Totuşi, echipamentele n-au fost asigurate de la nivel central. "De la autorităţi nu am primit nimic, de la prefectură, nimic, de la primărie, nimic, nimic de la ISU. Nici din ce s-a achiziţionat centralizat prin ONAC nu am primit ceva", a spus Olaru, potrivit PressAlert.ro. 

În schimb, la Digi24, managerul a declarat că deocamdată, cu sprijinul societăţii civile şi al donaţiilor, au fost asigurate câteva echipamente de protecţie. 

Luni, aproape toate cadrele medicale de la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Municipal din Orăştie şi-au dat demisia. Oamenii se plâng că nu au echipamente şi aparatură medicală pentru a face față luptei împotriva noului coronavirus.