O femeie în vârstă de 62 de ani dintr-o comună din judeţul Gorj - pe care o doctoriţă din Târgu Jiu a refuzat să o trateze - şi-a pierdut viaţa, sâmbătă, într-un spital din Craiova.

La finalul lunii ianuarie, femeia era internată pe secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu cu bronhopneumonie, iar medicul Elena Vlad ​a scris în fişa medicală că femeii nu îi poate fi făcut tratamentul din cauza salarizării necorespunzătoare a personalului medical.

Cadrele medicale de la Terapie Intensivă au solicitat un medic pneumolog care să o consulte pe femeie, deoarece avea probleme de respiraţie, fiind necesar şi un "aspirat bronşic".

Cea care a evaluat-o pe bătrână a fost Elena Vlad, medic primar pneumolog, care a scris în foaia de observaţie a pacientei că diagnosticul acesteia este infecţios, de aceea nu s-a aprobat transferul la Pneumologie şi a recomandat menţinerea acesteia în Terapie Intensivă sau transfer la Secţia de infecţioase de la Craiova, scrie "Gorj Domino".

Mai mult, medicul Elena Vlad a menţionat în fişa pacientei că "nu se poate realiza aspirat bronşic în boală infecţioasă deoarece este lipsă personal mediu sanitar pentru FB, cât şi lipsă salarizare corespunzătoare a personalului care efectuează această manevră".

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a început o anchetă care urmează să fie finalizată săptămâna viitoare.

"Este regretabil că a decedat doamna, la Craiova. Nu tolerăm aşa ceva. Procedura este mai delicată şi mai amplă, nu pot să iau măsuri până când nu primesc de la Comisia de Disciplină. Aştept nişte propuneri de la Colegiul Medicilor privind cercetarea pe care am dispus să o facă, mai am Comisia de Disciplină să facă verificarea respectivă", a declarat, corespondentului Mediafax, Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Potrivit unor surse citate de hotnews.ro., medicul respectiv are un salariu net de aproximativ 15.000 de lei, cumulat cu gărzile lunare.