După ce miercuri, Guvernul din Ungaria a emis interdicţia de intrare în ţară a cetăţenilor străini care vin dinspre Italia, China, Coreea de Sud şi Iran, Serbia a anunţat, joi, decizia de a închide mai multe puncte de frontieră cu România, pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Anunţul a fost făcut, printr-un comunicat, de Grupului de Comunicare Strategică instituit la nivelul Guvernului, care arată că rămân deschise punctele de trecere de la Stamora Moraviţa (judeţul Timiş), Jimbolia  (judeţul Timiş) şi Porţile de Fier I (judeţul Mehedinţi).

"În ceea ce priveşte, activitatea în punctele de frontieră la graniţa cu Republica Serbia, vă informăm că, începând de astăzi, 12 martie, ora 08.00, a fost suspendată temporar activitatea următoarelor puncte de trecere a frontierei de la graniţa comună:

- PTF  Vrbica – Valcani - specific rutier;

- PTF  Nakovo – Lunga - specific rutier;

- PTF Jasa Tomic – Foeni – specific rutier;

- PTF  Kaludjerovo – Naidas – specific rutier;

- PTF Golubac - Moldova Nouă – specific rutier/naval;

- PTF Kladovo - Drobeta Turnu Severin – specific naval;

- PTF Kusjak - Porţile de Fier II – rutier.

Măsura a fost instituită de către autorităţile din Republica Serbia în vederea protejării sănătăţii cetăţenilor din cele două state, în contextul extinderii infecţiei cu COVID-19", se arată într-un comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică.

Autorităţile mai atrag atenţia că persoanele care vin din ţări afectate de coronavirus trebuie să menţioneze acest lucru la intrarea în ţară, şi să se supună măsurii carantinei, în caz contrar riscând dosare penale.

Comunicatul mai arată şi că, "până în prezent, au fost înregistrate 21 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal şi două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicarea de informaţii false, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 404 Cod Penal", arată comunicatul.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Guvernul din Ungaria a decretat miercuri stare de pericol, iar printre măsurile dispuse se află şi interdicţia de intrare în ţară a cetăţenilor străini care vin dinspre Italia, China, Coreea de Sud şi Iran. Aşadar, românii care vin din Italia şi vor să tranziteze Ungaria în drum spre casă vor fi întorşi din drum.