Un ofiţer de armată greco-cipriotă în vârstă de 35 de ani este autorul "primelor crime în serie" din Cipru, a scris presa din insulă după ce omul a recunoscut că a ucis şapte femei şi fete. Două dintre acestea sunt românce, mamă şi fiică, dispărute în 2016.

Presa cipriotă dezvăluie că victimele din România sunt Livia Florentina Bunea, născută în Buzău, de 36 de ani, precum şi fiica ei, Elena Natalia, de opt ani. Cele două au fost declarate dispărute din casa lor, Ayios Pavlos, Cipru, la 30 septembrie 2016, scrie adevărul.ro.

O persoană care le cunoştea a declarat la televiziunea de stat că în 2016 prietenii lor au devenit îngrijoraţi aşa că au intrat în apartamentul lor, pe care l-au găsit neîngrijit, cu vase murdare în bucătărie. Hainele celor două erau încă la locul lor în mobila apartamentului, notează aceeaşi sursă.

Dezvăluirile legate de crime au fost făcute de autor după ce la începutul lunii aprilie două corpuri au fost găsite într-un puţ de mină. Criminaliştii ciprioţi cred că victimele sunt două femei din Filipine care au fost date dispărute în mai şi august 2018.

Un al treilea corp a fost găsit joi în apropierea capitalei Nicosia, după ce chiar suspectul i-a condus acolo pe poliţişti. Aceştia caută acum şi cadavrele celorlalte victime pe baza informaţiilor pe care suspectul le-a furnizat. Între celelalte victime se numără o femeie originară din India şi una din Nepal. Potrivit digi24.ro, făptaşul n-ar mai lucra acum în armata cipriotă.

Unele informaţii indică faptul că bărbatul aborda femeile pe un site de matrimoniale. El se prezenta drept "Orestis".

Românca Livia Florentina Bunea a absolvit, potrivit paginii sale de Facebook, încă activă, Liceul Mihai Eminescu din Buzău apoi Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti. Femeia şi-a actualizat ultima oară poza de profil în august 2016.