O scară a unui bloc cu nouă etaje din oraşul Otaci din Republica Moldova s-a prăbuşit, miercuri seară. 46 de persoane, printre care și 11 copii, au fost evacuate de echipajele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Joi dimineața s-a decis demolarea blocului. 

De sus în jos

Blocul cu nouă etaje era situat pe strada Prieteniei din oraşul amintit. În jurul orei 21, brusc, o scară întreagă s-a prăbuşit.

Potrivit adevărul.ro, nu s-au înregistrat victime. Autorităţile mobilizate la faţa locului au evacuat 46 de oameni, printre ei fiind şi 11 copii, iar angajaţii Inspectoratului de Poliţie au încercuit zona pentru siguranţa cetăţenilor. 

Locatarii au povestit că, în urma ploilor torenţiale din ultima vreme, subsolul blocului a rămas inundat, iar pe pereţi au început să apară fisuri.

Tot ei au mai spus că nimeni nu a intervenit pentru a remedia situaţia.

După incident, preşedintele ţării, Igor Dodon, a declarat, potrivit sursei citate, că este nevoie de o inspecţie mai amănunţită a tuturor blocurilor care prezintă risc de avariere.

Va fi demolat

La câteva ore de la incident, accesul în zona blocului a fost restricţionată. Joi dimineața, la faţa locului s-a deplasat şeful statului, Igor Dodon, care a discutat cu locatarii.

Tot joi, a avut loc o şedinţă a Comisiei pentru situaţii excepţionale la Otaci care a stabilit că blocul va fi demolat. În acest sens s-a decis deja defrişarea zonei.

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru situaţii de Urgenţă au declarat că dacă va fi nevoie, locatarii vor putea intra pentru puţin timp în blocul avariat, în zonele acest lucru este posibil, pentru a-şi recupera actele sau bunurile de preţ, fiind însoţiţi de salvatori.