Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Daniel Osmanovici, a demisionat din funcţie, anunță, duminică, agenția de știri Mediafax.

Osmanovici a părăsit funcţia la o zi după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demisia acestuia şi a directorului instituţiei, Răzvan Vulcănescu.

"A demisionat vineri. Atunci şi-a depus demisia la domnul preşedinte, la momentul acela nu ştiam dacă demisia fusese trimisă pe circuit mai departe, trebuie semnată de domnul preşedinte, aşa e procedura la orice instituţie şi orice serviciu", a declarat consilierul superior CNAS Augustus Costache, pentru sursa citată.

După cum se știe, premierul Dăncilă a cerut demisia celor doi după ce purtătorul de cuvânt al CNAS a declarat unui post de radio, în contextul în care platforma online care gestionează cardurile de sănătate nu funcţiona de 18 zile, că "oamenii mor şi cu un sistem şi fără".

"Cred că puteţi fi de acord cu mine că nu există pe lumea asta niciun sistem perfect. Mă refer în lume la orice sistem (...) Nu aş vrea să mă duc în această zonă apocaliptică, pentru că oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem, nu vreau să sun cinic, dar nu e o chestiune pe care să o pun că acum, dacă a picat sistemul, se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ fix în România", a spus Osmanovici.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă. Toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale s-au acordat, de atunci, în regim offline.