Olandezul suspectat că a ucis fetiţa de 11 ani din localitatea Gura Suţii, judeţul Dâmboviţa, s-a sinucis, luni după amiază, în Olanda. Din câte se pare, bărbatul în vârstă de 46 de ani s-a aruncat cu maşina în faţa unui TIR. Potrivit Dig24, informaţiile au fost transmise de la Poliţia Olandeză.

Mediafax scrie că individul a venit în ţară miercuri şi a plecat sâmbătă.

O parte a presei scria că individul, pe numele său Johannes Visscher, ar fi jurnalist și scriitor, însă din câte se pare acest fapt nu este adevărat. De altfel, inițial, inclusiv fotografia violatorului a fost preluată greșit pe mai multe site-uri de știri.

Ambasada Olandei la Bucureşti a transmis, luni, pe Facebook, că autorităţile olandeze sunt pregătite să le ajute pe cele din România, cu privire la cazul uciderii fetei din Dâmboviţa, caz în care principalul suspect este un cetăţean olandez.

Ancheta în cazul uciderii fetiţei de 11 ani din Dâmboviţa va fi preluată de Parchetul General.

Johannes Visscher (foto), olandezul urmărit penal pentru omor calificat, lipsire de libertate prin răpire şi agresiune sexuală, şi-a închis telefonul încă de sâmbătă, au precizat surse din poliţie conform Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Camelia Matei, a declarat, pentru MEDIAFAX, că o persoană a fost pusă sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, lipsire de libertate prin răpire şi agresiune sexuală. Surse din cadrul Poliţiei Române au precizat agenției de știri că cetăţeanul olandez se numeşte Johannes Visscher.

Întrebată dacă se pregăteşte solicitarea unui mandat european de arestare pe numele olandezului, Camelia Matei a spus că decizia aparţine procurorului de caz.

Cetățeanul olandez a fost lăsat să plece din țară pentru că nu era suspect, spun surse din Poliția de Frontieră. Reprezentanții Parchetului Dâmbovița susțin și ei că olandezul nu putea fi oprit pentru că la acel moment nu existau dovezi incriminatoare.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Camelia Matei, a declarat, pentru Mediafax, că cetățeanul olandez, principalul suspect în cazul crimei din Dâmbovița, a putut părăsi România la bordul unui avion, întrucât "la momentul respectiv nu existau dovezi incriminatoare”.

UPDATE: S-a izbit de TIR

A apărut prima imagine de la locul accidentului, în care cetățeanul olandez și-a pierdut viața. Individul s-a sinucis după ce a intrat deliberat cu mașina pe care o conducea într-un camion, în localitatea Escharen, a confirmat procuratura din Brabantul de Est, potrivit AD.nl. Șoferul camionului a scăpat fără nicio leziune fizică.