Mai mulţi pacienţi dintr-un spital din Bucureşti au primit mâncarea pe farfurii inscripţionate cu sigla PSD şi cu mesajul "Peia Sprijinul Dumneavoastră", cu referire la Ninel Peia, fost parlamentar social-democrat de Ilfov.

G4Media.ro scrie că farfuriile au fost folosite mai multe zile la rând pentru mâncarea pacienţilor de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală.

Pacienţii au fost, de altfel, cei care au reclamat reporterilor publicaţiei G4Media acest derapaj. 

Până la acest moment spitalul nu şi-a expus niciun punct de vedere, notează aceeaşi sursă. Nu se ştie, deci, cum au ajuns farfuriile în spital şi cum de au fost folosite pentru hrana pacienţilor.

Aceeaşi sursă scrie că ex-parlamentarul Ninel Peia, la care ar face referire inscripţia, a fost exclus din partid la cererea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea', pe motiv că şi-a exprimat o poziţie anti-vaccin.

Reporterii G4Media au încercat să ia legătura cu şeful spitalului, medicul Adrian Streinu Cercel, însă acesta nu a răspuns apelului telefonic.

Streinu Cercel se află la cârma spitalului încă din anii ’90. În 2015, Cercel  s-a aflat în stare de incompatibilitate pentru că a fost simultan manager al spitalului, secretar ştiinţific al Senatului Universităţii de Medicină, precum şi secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.