Preotul care predă religie în Copşa Mică, acuzat că s-a masturbat în faţa elevilor în timpul unei ore, ar fi nevinovat, susţine purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Potrivit acestuia, o anchetă a Mitropoliei Ardealului a stabilit că profesorul de religie Adrian Circa de la Liceul Tehnologic din Copşa Mică nu s-a masturbat, ci s-a atins în zona intimă din cauza unei afecţiuni grave. 

"Din nefericire, este foarte bolnav. A suferit acum câţiva ani o operaţie cauzată de o boală foarte gravă în zona respectivă care, se pare, a recidivat. A avut nişte mâncărimi cumplite. A recunoscut că nu s-a putut stăpâni, a băgat mâna şi s-a scărpinat. Sunt lucruri dovedite medical", a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. 

El a subliniat că la aceste concluzii au ajuns cele două comisii, ale Inspectoratului şi ale Mitropoliei Ardealului. "Comisia respectivă, şcoala, copii din clasă au spus acelaşi lucru. Deci nu a comis nici un gest obscen", a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Vasile Bănescu a mai declarat că profesorul de religie s-a retras de la catedră, urmând să rămână preot. "De la şcoală şi-a dat demisia în cursul dimineţii, dar rămâne preot pentru că nu s-a dovedit realmente nici un fel de gest obscen în legătură cu el. A fost o interpretare abuzivă", a mai spus Bănescu.