Procurorii DNA au descins în percheziţii, joi dimineaţă, la domiciliul rectorului Academiei de Poliţie, Adrian Iacob, în dosarul privind ameninţarea jurnalistei Emilia Şercan.

De asemenea, potrivit surselor citate de agenţia Mediafax, se fac percheziţii şi la domiciliul unui prorector, la sediul Academiei şi la locuinţele unor ofiţeri.

Aşa cum se ştie, un ofiţer de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Gheorghe Adrian Bărbulescu, i-a trimis mesaje ameninţătoare jurnalistei Emilia Şercan, celebră pentru dezvăluirea plagiatelor comise de pretinşi intelectuali. Bărbulescu a încercat să o intimideze şi să înceteze investigarea modului în care mai multe persoane din Academie au obţinut titlul de doctor.

Dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 4 a fost preluat de DNA. Deocamdată nu sunt cunoscute motivele; o explicaţie ar putea fi că există bănuieli că agentul de poliţie ar fi fost pus de către cineva să o ameninţe pe Emilia Şercan, contra unor posibile foloase, bunuri sau sume de bani, de aici şi suspiciunile de corupţie sau de fapte conexe corupţiei, după cum informează Digi 24.

Într-o postare pe Facebook făcută la acea vreme, Emilia Şercan şi-a arătat consternarea în privinţa identităţii autorului. "A fost identificată persoana care m-a ameninţat cu moartea. Este un ofiţer de poliţie, angajat al Academiei de Poliţie. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofiţer de poliţie, pus să apere legea, ameninţă cu moartea un ziarist de investigaţie. Este inimaginabil aşa ceva! Sper că de data asta va exista puţină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliţie", a scris Emilia Şercan, anunţând că va reveni cu informaţii.

*Emilia Şercan şi poliţistul care a ameninţat-o, Gheorghe Adrian Bărbulescu (sursa foto: www.adevarul.ro)