PNL este primul partid care îşi anunţă candidatul la alegerile prezidenţiale din 2019. Liberalii au votat, duminică, susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedintele şi pe Ludovic Orban pentru a fi desemnat premier. 

Pentru susţinerea candidaturii lui Iohannis, au fost exprimate 817 voturi, din care 793 au fost pentru, iar 24 au fost declarate nule, scrie news.ro.

Moţiune împotriva Guvernului

Ludovic Orban a promis că PNL va veni cu un program de guvernare, dar nu scris pe picior, ci cu răspunsuri serioase, profunde, bazate pe anaize şi pe studii de impact. El a spus că susţine o guvernare cu 14-15 ministere şi că este total împotriva ordonanţelor de urgenţă.

În ceea ce priveşte candidatul PNL la funcţia de premier, au fost exprimate 821 de voturi, din care 686 pentru Ludovic Orban, 113 pentru Viorel Cataramă, iar 23 au fost declarate nule.

Cu acest prilej, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat că parlamentarii liberali vor depune şi în această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, afirmând că vor strânge toate forţele politice din Parlament pentru a îndepărta coaliţia PSD-ALDE de la guvernare.

De asemenea, Consiliul Naţional al PNL a adoptat şi o rezoluţie conform căreia toate filialele partidului sunt obligate să aibă pagină de Facebook şi site cu informaţii actualizate şi să promoveze dialogul prin social media.

Orban îi vrea pe PNL-işti la luptă

Pe de altă parte, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avut un discurs mobilizator dur în faţa colegilor săi, cerându-le liberalilor să înceteze cu blaturile şi precizându-le de că de acum partidul este în ofensivă, iar "oastea trebuie trezită".

"Gata cu blaturile cu PSD, v-o spun din capul locului! (...) Nu mai vreau să se facă opoziţie numai la nivel naţional sau unii lideri judeţeni să facă opoziţie, dar numai cu mesaje legate de palierul naţional. Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate", a declarat Orban, potrivit hotnews.ro.

Şeful PNL a adăugat că toţi liberalii trebuie "să pună osul la treabă". "Bătălia cu PSD se va câştiga cu infanteriaa, cu fiecare membru, cu oastea, iar oastea trebuie trezită şi ridicată la luptă", a mai spus preşedintele liberalilor.