Un echipaj de Poliție Locală din Iași a recurs la un gest nepotrivit. Poliţiştii au dezumflat roţile bicicletelor deţinute de doi tineri pe motiv că aceştia circulă şi fac acrobaţii printr-o zonă pietonală, unde circulaţia pe două roţi este interzisă.

Potrivit digi24.ro, incidentul s-a petrecut în urmă cu trei zile pe o stradă din Iaşi.

Momentul în care roţile sunt dezumflate a fost surprins într-un video publicat pe pagina Info Trafic 24 şi preluat de site-urile centrale de ştiri şi de televiziuni.

În loc să aplice legea şi să-i avertizeze sau amendeze pe cei doi, poliţiştii s-au pus să le dezumfle roţile. 

Reprezentanta Poliţiei Locale Iaşi, Nicoleta Deciu, a declarat că instituţia se "detaşează" de gestul celor doi poliţişti, însă a precizat că bicicliştii deranjau trecătorii din zonă, iar oamenii au sunat la Poliţie.

"Nu este normal, din păcate colegii noştri au recurs la o acţiune de care noi ne detaşăm. Ar fi trebuit doar să-i avertizeze pe tineri sau să aplice prevederile legale în vigoare. Cei doi poliţişti au mers în zonă în urmare unui apel. E vorba de biciclişti care fac tot felul de manevre periculoase şi chiar pun în pericol integritatea trecătorilor. Acum două săptămâni, o doamnă în vârstă a fost lovită de un biciclist. Aceasta a căzut şi s-a lovit la cap", a declarat Deciu.

Tot aceasta a mai anunţat că va fi demarată o anchetă disciplinară în caz.