Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost chemat, vineri seară, la Parchetul General.

Potrivit agenției de știri Mediafax, la intrarea în sediul instituției, liderul social democrat le-a spus jurnaliștilor că fost solicitat pentru a fi audiat în calitate de martor.

Întrebat dacă este posibil să aibă legatură cu ipoteza avansată de aceasta, privind faptul că în seara zilei de 10 august a fost vorba de o lovitură de stat, șeful PSD a spus că „speră că despre asta e vorba”, promițând că va da declarații după ce va ieși de la Parchetul General.

Potrivit g4media.ro, Dragnea este audiat în dosarul mitingului diasporei.

Digi24 amintește că liderul PSD declara duminică seară la Antena 3 că instituţiile statului n-au greşti cu nimic când au intervenit în forţă în Piaţa Victoriei în 10 august, având suficiente elemente „ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”. Dragnea a mai spus că este convins că săptămâna viitoare vor ieşi la iveală dovezile că protestul a fost o tentativă de lovitură de stat şi a fost finanţat din plan extern.

"Eu zic ca PSD să rămână la guvernare, că aşa m-am angajat în 2016. Cine a oprit pe cine să vorbească în partid? Sigur, a apărut o supărare cu doamna Carmen Dan, dar măcar altcineva să susţină demiterea ei. Doamnei Firea i s-a inoculat ideea că cineva vrea să arunce vina pentru 10 august pe doamna prefect. I-am şi spus doamnei Firea inaite de CEx am văzut în presă că doamna Dan ar fi spus ceva despre prefect, care e apropiat doamnei Firea. Nu putem vorbi de o vină pentru că eu sunt absolut convins că în 10 august instituţiile statului nu au acţionat ilegal, Jandarmeria a intervenit respectând regulamentele", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Vom reveni cu amănunte