Un deţinut din Penitenciarul Aiud l-a ameninţat cu moartea pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru că acesta nu a vrut să-l graţieze, a dezvăluit site-ul alba24.ro, adăugând că din acest motiv Administraţia Prezidenţială a şi depus o plângere pe numele bărbatului respectiv. 

Aceasta se numeşte Costin Munteanu şi a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor, ispăşindu-şi pedeapsa la Penitenciarul din Aiud, de unde, printr-o scrisoare trimisă Administraţiei Prezidenţiale, i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis o graţiere individuală, solicitarea fiindu-i respinsă.  

Individul în cauză a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare cu executare în februarie 2017, de către Curtea de Apel Alba Iulia, care l-a găsit vinovat că şi-a omorat iubita prin mai multe lovituri cu un corp contondent aplicate în zona capului, după care i-a lăsat cadavrul să putrezească în apropierea Peşterii Vacii din judeţul Hunedoara.

Potrivit Alba24.ro, pentru că l-a ameninţat pe Iohannis, Munteanu a fost trimis în judecată pentru ultraj, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud și încă nu a primit un prim termen de judecată, fiind în stadiul de cameră preliminară.

În România, până la începutul acestui an, în baza legii recursului compensatoriu au fost eliberaţi 14.402 deţinuţi, pe motiv că nu beneficiau de condiţii de cazare europene în închisori, iar partidele aflate la guvernare au pregătit mai multe modificări legislative în favoarea persoanelor care au săvârşit infracţiuni.