Scenariul din Suceava s-ar putea repeta la Baia Mare, avertizează PressHub.ro, platformă care publică, duminică, sub semnătura jurnalistei Carmen Dumitrescu, un articol care dezvăluie că o afaceristă locală, furnizor de echipamente medicale, a fost diagnosticată recent cu coronavirus, a minţit susţinând că nu a fost recent în străinătate, iar medicii care au dorit să o ajute au sărit peste protocoale, fără să ştie că bolnava i-a minţit.

Potrivit PressHub.ro, afacerista în cauză, Stela Săsăran, patroana Meditech SRL, şi soţia lui Mihai Săsăran, un şef de serviciu în cadrul Consiliului Judeţean Baia Mare, "s-a plimbat cu noul virus prin spitale".

"Culmea, femeia are o afacere care presupune distribuţia de echipamente medicale şi are cunoştinţe în domeniul medicinei, fie şi numai prin prisma faptului că are relaţii apropiate cu medici din spitalele din Baia Mare. Medici care şi-au dorit să o ajute, sărind peste protocoale, fără a fi ştiut că afacerista îi minţea cu privire la plecarea ei în străinătate. Acum există riscul ca zeci de persoane, unele dintre ele cadre medicale, să se fi infectat cu noul virus, iar îngrijorarea lor e perfect justificată", arată sursa citată.

Iniţial, afacerista a fost tratată pentru o răceală comună, dar, după ce starea i s-a agravat, i s-au făcut analizele, care au ieşit pozitive la COVID-19.

"Femeia a primit recent confirmarea infectării cu SARS COV 2, iar acum se află internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj, după ce a experimentat manifestări severe ale bolii. Pe plan local, îngrijorarea este mare, dar toată lumea tace. De ce? Pentru că firma pe care femeia o deţine este unul dintre donatorii importanţi ai spitalelor din zonă", se mai arată în articol.

Citiţi detaliile acestei situaţii halucinante, pe www.presshub.ro!