Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, luni, că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, nu poate justifica 2,7 milioane de lei, suma fiind diferenţa nejustificată între averea dobândită şi veniturile realizate în calitate de primar. Primarul mai este suspectat şi de fals în declaraţii.

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 2.741.026,318 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Cherecheş Cătălin, primar al municipiului Baia Mare, judeţul Maramureş, în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017", se arată în comunicatul ANI.

Potrivit news.ro, ANI a sesizat în acest sens Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj.

De altfel, agenţia a sesizat şi Parchetul de pe lângă judecătoria Baia Mare pentru fals în declaraţii, în cazul unui pretins împrumut al primarului, în valoare de 500.000 de euro pe care l-ar fi acordat unei persoane.

"Întrucât în declaraţiile de avere din data de 17 iulie 2017 (rectificată) şi din data de 15 iunie 2018, persoana evaluată a declarat informaţii neconforme cu realitatea, în speţă un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal (în anul 2016), Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de "fals în declaraţii" în formă continuată", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, primarul din Baia Mare a fost înştiinţat de investigaţiile la care a fost supus, dar acesta nu a depus niciun punct de vedere la dosarul de evaluare.