Cuțite, fotografii cu Tudorel Toader și o găleată cu vopsea roșie au fost aruncate, luni, pe scările Ministerului de Justiție din Bucureşti. Patru cetățeni au protestat în acest mod, impulsionați de moartea unui tânăr, ucis de un criminal eliberat mai devreme din închisoare

Potrivit Digi24.ro, protestatarii l-au acuzat pe ministru că s-a mânjit cu sânge, după ce un condamnat pentru omor, eliberat în mai, a ucis un tânăr de 25 de ani duminică noapte, într-un club din Mediaș. Individul a fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu, lege la care ministrul justiției are o participare însemnată, de la proiect, până la adoptare. Cei patru protestari sunt cunoscuți ca lideri ai mișcării #rezist, Sandu Matei și Cristian Dide fiind doi dintre ei.

Digi24.ro mai adaugă că Toader a luat o oarecare distanță fața de această lege. "In repetate randuri, am aratat urmatoarele: ca proiectul de lege a fost initiat de catre guvernarea tehnocrata, faptul ca CSM (in componenta anterioara) l-a avizat si a propus considerarea zilelor ca fiind executate, ca a fost adoptat de parlament, ca a intrat in vigoare la scurt timp dupa ce eu am devenit ministru si ca studiul de impact nu se face dupa ce legea intra in vigoare!", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Victima de duminică seara a murit în urma unei hemoragii externe provocate de 11 lovituri de cuțit. După crima săvârșită la Mediaș, au fost reținuți trei suspecți. Doi dintre ei au fost eliberați recent, după ce au fost închiși pentru omor, în baza legii recursului compensatoriu, iar cel de al treilea este un recidivist.

Digi24.ro scrie că nu mai puţin de 13.000 de deținuți au fost eliberați din 2017 și până acum din penintenciarele din România, înainte de termen, tot „grație” legii în cauză, pentru condiţiile proaste din penitenciar, iar liderii PSD încurajează încă această practică.