Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a informat, luni, că în urma examenului ADN făcut la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" s-a demonstrat că fragmentele osoase găsite într-un butoi acasă la Gheorghe Dincă sunt ale adolescentei Alexandra Măceşanu, cea care a sunat la 112 de trei ori înainte să fie omorâtă de bărbat. 

"Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la faţa locului în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidenţierea unui profil ADN unic, aparţinând unei persoane de sex feminin", se arată în comunicatul DIICOT.

În acelaşi document se precizează şi că "din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că, persoana de sex feminin evidenţiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M (n.r. - Alexandra Măceşanu), cu o probabilitate de 99,93%".

După crimele din Caracal în spaţiul public au apărut numeroase speculaţii cum că, de fapt, adolescentele Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu nu ar fi fost omorâte şi că s-ar afla în altă ţară.

Raportul INML dovedeşte însă că, din păcate, tânăra Alexandra Măceşanu a fost omorâtă cu sânge rece de Dincă. 

Pe de altă parte, tot DIICOT a anunţat luni că pe 1 septembrie "inculpatul Dincă Gheorghe a fost transferat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv București pentru efectuarea altor activități ce presupun prezența acestuia în fața organelor de urmărire penală, respectiv efectuarea unei analize comportamentale de către specialiști din cadrul IGPR, activitate dispusă prin ordonanța din data de 29.07.2019, reaudierea inculpatului, precum și examinarea medico-legală psihiatrică a acestuia".

Citeşte şi:

Cazul Caracal: Zeci de pete de sânge, descoperite în casa lui Dincă. Unele aparţin Luizei Melencu