Zsolt Borkai, primarul oraşului Győr şi totodată membru important al partidului de guvernământ din Ungaria, FIDESZ, a fost filmat în timp ce făcea sex cu o prostituată de lux pe un iaht, în prezenţa altor persoane, la ceea ce părea o petrecere privată.

Dezvăluirile au fost făcute de o persoană anonimă pe un blog numit "Avocatul diavolului", care între timp nu mai poate fi accesat. Imaginile au ajuns însă, între timp, şi pe alte site-uri, iar presa din Ungaria a preluat şi dezbătut subiectul.

Anonimul care a făcut dezvăluirile le-a însoţit de mai multe acuzaţii la adresa primarului Zsolt Borkai, care conduce oraşul Győr din 2006, inclusiv că acesta ar fi corupt şi că a plătit dezmăţul cu prostituate de pe iahtul de lux din bani publici, notează jurnaliştii din Ungaria.

Totul s-ar fi petrecut undeva în largul Croaţiei. În imaginile apărute pe respectivul blog s-a putut vedea cum politicianul se distrează alături de nişte prieteni şi de câteva tinere arătoase pe un iaht, cu multă băutură pe mese, iar la un moment dat sunt filmate inclusiv scene de sex, cu primarul şi una dintre fete, dezinhibaţi, în văzul celorlaţi.

(sursa foto: azonnali.hu)

La două zile după apariţia imaginilor, primarul din Gyor a emis o declaraţie de presă în care îşi cere scuze în faţa familiei, recunoaşte că imaginile sunt reale "parţial", dar anunţă că nu îşi retrage candidatura pentru un nou mandat de edil.

De asemenea, reprezentanţii biroului central de presă al FIDESZ au spus că situaţia ţine de viaţa privată a primarului şi partidul nu o va comenta. 

Gyor este al şaselea oraş ca mărime din Ungaria. Primar din 2006, Zsolt Borkai este totodată şi fost campion olimpic la gimnastică.