Reporterul Diana Oncioiu a fost sunată, marţi, de un necunoscut care a ameninţat-o că îi "va rupe capul" dacă va continua să documenteze subiecte legate de Biserica Ortodoxă Română.

Oncioiu este reporter la platforma media Dela0.ro, organizaţie care contribuie la demersul jurnalistic "Să fie lumină". În cadrul acestuia, jurnaliştii implicaţi scriu despre diferite culte din România care săvârşeşc acţiuni nelegale, inclusiv BOR.  

Potrivit G4media.ro, apelul ameninţător a venit din partea unui necunoscut, care a sunat-o de pe număr privat. Convorbirea a fost postată, ulterior, pe pagina "Să fie lumină". Individul se adresa nu numai femeii, ci şi celorlalţi colegi care documentează o nouă anchetă.

"M…o care eşti, ce treabă ai tu cu Biserica? Reporterii p…i. Ce faceţi voi? Scrieţi despre Biserică. Ce vă interesează pe voi ce fac preoţii? Căutaţi voi. Ce credeţi că o să găsiţi? Dacă te prind îţi rup capul. Spuneţi numai minciuni. Vezi că l-am mai rezolvat pe unul când a fost cu… Te prind când ieşi din casă şi îţi rup capul, f…-ţi morţii mă-tii", i-a spus bărbatul la telefon jurnalistei, potrivit sursei.

Oncioiu a declarat că bărbatul avea un pronunţat accent moldovenesc, un posibil indiciu pentru polițiști deoarece jurnaliștii documentează un subiect din zona Moldovei. Jurnalista a mai spus, pentru G4media.ro, că noua anchetă, care va fi publicată vara aceasta, va avea în vizor abuzurile sexuale comise asupra elevilor de la seminarul teologic din Huşi.

”Deşi notorietate a căpătat doar cazul de şantaj asupra fostului episcop de Huşi, Corneliu Onilă, filmat când întreţinea relaţii sexuale cu un seminarist, abuzurile sexuale datează de mai multă vreme, cu mai mulţi preoţi implicaţi”, explică femeia. 

Jurnalista a depus ulterior plângere la poliție. ”Mergem mai departe, chiar dacă am aflat lucruri grave şi am fost ameninţaţi", a mai spus Diana Oncioiu pentru sursa citată. 

Este al doilea caz recent de intimidare a jurnaliştilor de investigaţii, după cel al Emiliei Şercan, care în luna aprilie a primit ameninţări cu moartea ca urmare a seriei de articole despre doctoratele plagiate de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".