Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere l-a desemnat, miercuri, în funcţia de director general interimar pe inginerul Sorin Scarlat, care, astfel, îi ia locul lui Narcis Neaga, cel care a demisionat după ce premierul Viorica Dăncilă i-a cerut acest lucru.

Sorin Scarlat este de profesie inginer constructor, specializat în construcţia de drumuri, poduri şi căi ferate. A absolvit Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti în anul 2004 şi de atunci a lucrat în domeniul construcţiei de drumuri, poduri şi autostrăzi atât în mediul privat cât şi în cel public.

Scarlat a ajuns în fosta CNANDR în 2005, după un job la Romstrade al lui Nelu Iordache, iar de-a lungul timpului a lucrat, alternativ, la Compania de drumuri și la firme ale „regilor asfaltului”, Dan Besciu (Euroconstruct) sau Dorinel Umbrărescu (UMB Spedition).

Din februarie 2017, Scarlat a fost director adjunct al unor direcţii ale CNAIR, întâi al Direcţiei Dezvoltare Autostrăzi şi Drumuri Expres, iar apoi al Direcţiei Generale Dezvoltare Infrastructură Rutieră.

B1 TV a susţinut, pe surse, că în cărţi pentru acest post ar fi fost şi şeful PSD Bihor, Ioan Mang, care însă a negat. 

"Eu? Nu am auzit acest subiect. Nici nu am avut discuţii în sensul acesta. Nu mi-a propus nimeni, nu am discutat cu nimeni subiectul acesta. Neg informaţiile apărute în spaţiul media", a declarat liderul filialei PSD Bihor, Ioan Mang, pentru psnews.ro.

Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a anunţat marţi seara că a decis să demisioneze din funcţie, după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Transporturilor Răzvan Cuc demiterea sa. 

"Având în vedere importanţa dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei româneşti şi faptul că pentru a reuşi să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună credinţă şi de colaborarea necondiţionată a tuturor factorilor de decizie din România, precum şi în urma unei discuţii pe care am avut-o cu Preşedintele Consiliului de Administraţie, Costin Mihalache, am decis să renunţ la funcţia de Director General al CNAIR S.A.", a transmis Narcis Neaga.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat, tot marţi, că a cerut demisia şefului CNAIR, acuzându-l pe acesta că a "dezinformat" în legătură cu cei 180 kilometri de autostradă promişi pentru acest an, dar şi că "a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte".

"Am primit o analiză detaliată a stadiului proiectelor de infrastructură, iar rezultatele nu au fost deloc mulţumitoare. Conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a blocat în mod nejustificat evoluţia unor proiecte", a declarat Viorica Dăncilă, marţi, în deschiderea şedinţei de Guvern, potrivit adevarul.ro.