Președintele României, Klaus Iohannis, nu s-a mai întâlnit, joi, cu președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, care a anulat întrevederea programată de la ora 11, la fel cum a făcut-o și în cazul altor lideri ai NATO. Klaus Iohannis se altă la Bruxelles pentru summitul NATO. 

Totodată, Donald Trump a lansat, joi dimineața, un nou atac pe Twitter la adresa Germaniei pe care o acuză că nu contribuie destul la bugetul NATO. 

Joi, la prânz, la summit au fost reluate discuțiile privind bugetul pentru apărare alocat de statele membre NATO după ce Trump și-a exprimat acuzele pe Twitter. 

Preşedintele american, Donald Trump, le-a cerut statelor membre NATO să mărească cheltuielile pentru securitate până la 4% din Produsul Intern Brut (PIB).

"Ţările NATO cheltuiesc miliarde de dolari pentru apărare, de la vizita mea de anul trecut, când le-am cerut acest lucru, dar nu este nici pe departe suficient. SUA cheltuieşte mult prea mult. Graniţele Europei sunt proaste. Preşedinţii au încercat, fără succes, să convingă Germania şi alte ţări bogate membre NATO să plătească mai mult pentru protecţia lor faţă de Rusia. Ei plătesc doar o fracţiune din acest cost. SUA plăteşte zeci de miliarde de dolari şi iese în pierdere. Pe deasupra, Germania a început să îi plătească Rusiei, ţara de care vrea să se protejeze, miliarde de dolari pentru energie. Este inacceptabil! Toate ţările NATO trebuie să aloce 2% pentru apărare, iar acest procent să ajungă la 4% în următorii ani", a scris preşedintele american pe Twitter.