Gheorghe Dincă, suspectul reţinut şi ulterior arestat în Caracal după ce ar fi răpit-o pe Alexandra, o adolescentă de 15 ani pe care a luat-o la autostop, a recunoscut că a ucis-o pe aceasta, dar şi pe Luiza, tânăra a cărei dispariţie a fost sesizată în luna aprilie.

Declaraţiile au fost făcute, duminică, de avocatul din oficiu al individului.

"Da, este adevărat. A recunoscut că le-a omorât pe amândouă. Sunt două fapte de omor. A oferit nişte explicaţii. Acum sunt din punctul dânsului de vedere, au venit aici pentru a întreţinere relaţii sexuale, au fost discuţii mai aprinse şi în urma acelor discuţii le-a lovit şi în urma loviturilor s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Din declaraţiile dânsului au venit de bună voie", a declarat, potrivit agenției de știri Mediafax, Bogdan Alexandru, avocatul inculpatului.

În jurul orei 15, după ce a ieşit din curtea lui Dincă, avocatul a confirmat din nou informaţia, în fața jurnaliștilor, dar nu a dat detalii legate de context, spunând că încă sunt proceduri judiciare în curs. El a precizat, totuşi, că că această recunoaştere a faptelor nu vizează şi alte crime.

Iniţial, Dincă a susţinut că nu este vinovat şi anunţase că va contesta măsura arestului preventiv.

Duminică, la domiciliul individului au avut loc noi percheziţii în prezenţa suspectului, anchetatorii urmând să descindă în noi locuri pentru a preleva probe. Din câte se pare, este vorba despre o groapă de gunoi de la marginea oraşului.

Între timp, arată Digi24, legiştii au confirmat suspiciunea anchetatorilor, după primele rezultate ADN: oasele găsite în curtea lui Gheorghe Dincă sunt de om. Hainele, bijuteriile şi firele de păr descoperite în maşina şi casa suspectului sunt ale Alexandrei. Totuşi, familia speră că tânăra va fi găsită în viaţă.

Digi24 notează că este nevoie însă de noi teste pentru a stabili identitatea victimei, asta deoarece oasele umane găsite sunt alterate. 

Totodată, un al doilea test ADN a arătat că firele de păr, hainele şi bijuteriile descoperite în maşina şi casa suspectului sunt ale Alexandrei. Anterior, Alexandru Cumpănaşu, unchiul copilei, a spus că a fi vorba şi de un scoci cu care fetei i-a fost lipită gura.

După cum se ştie, miercuri, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a fost răpită după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie". Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Cea de-a doua victimă, Mihaela Luiza, a dispărut în urmă cu mai bine de o lună şi care era din judeţul Dolj. Tânăra în vârstă de 18 ani a plecat de acasă la Caracal în aprilie şi nu s-a mai întors. 

Suspectul în acest caz a fost arestat pentru 30 de zile.