Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului, după ce a fost propus pentru această funcție de PSD, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. Meleșcanu a fost ales în al doilea tur cu 73 de voturi în timp ce contracandidata sa Alina Gorghiu, susținută de PNL, a obținut 59 de voturi.

Social democrații au reușit să-și impună candidatul provenit din alt partid deși nu aveau numărul necesar de voturi pentru validarea acestuia. Grupul PSD a avut 67 de voturi iar diferența de șase voturi a venit de la senatorii ALDE, susțin sursele HotNews.ro.

"Sunt membru ALDE și intenționez să rămân în partid... Noi am fost doi ani și jumătate în Guvern împreună cu PSD. S-au făcut multe lucruri bune și mai puțin bune. E foarte delicat să stai pe peron și să dai cu pietre în geamurile trenului care trece. Nenorocirea este că dacă faci asta, rămâi pe peron pentru foarte mult timp”, a explicat Meleșcanu imediat după alegerea sa.

Ulterior, Meleșcanu a declarat că, din punctul său de vedere, colaborarea cu PSD trebuie să continue. „Da, este vorba de a continua colaborarea cu PSD pe baza programului pe care l-am avut în 2016”, a spus el.

"Vreau să dau asigurări că voi fi un președinte echilibrat. Obiectivul meu este recăpătarea respectului cetățenilor în această instituție. Sunt membru al grupului ALDE si voi depune eforturile pentru continuarea actului de guvernare", a mai spus Meleşcanu.

Arătând că jocul PSD este "o declaraţie de rîzboi", la care va răspunde în acelaşi fel, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că "această alegere s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului, aşadar vom face sesizare la CCR".