Sportivul Tibi Uşeriu a fost nevoit să abandoneze competiţia "Yukon Arctic" de la Cercul Polar, din cauza unor degerături foarte grave la degetele de la piciorul drept, scrie mediafax.ro.

Tibi a mers aproximativ 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar la a doua oprire, medicii care i-au făcut controlul de rutină l-au anunţat că trebuie să se retragă.

"M-au scos afară din cursă. Am fost, m-am culcat şi când m-am trezit şi când m-au controlat ăştia şi mi-au găsit degetele degerate. Mi-a degerat piciorul drept, toate degetele. Au zis că e drumul foarte rău şi nu au cum să mă ducă cu snowmobilul", a povestit Tibi într-o conversaţie telefonică cu fratele său, Alin Uşeriu.

Ultramaratonistul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri de specialitate. Deocamdată, nu se ştie cât de gravă este situaţia sa.

Competiţia în care s-a înscris Tibi Uşeriu este considerată mai dificilă decât maratonul 6633 Arctic Ultra, pe care bistriţeanul Tibi Uşeriu l-a câştigat de trei ori consecutiv, fiind mai lung şi desfăşurându-se printr-o zonă sălbatică. Uşeriu este singurul român care s-a înscris în concurs, la proba de 700 de kilometri, alături de alţi 41 de concurenţi din alte state.

Anul trecut un singur concurent a reuşit să ducă la bun sfârşit cursa, iar alţi doi au suferit amputaţii severe din cauza degerăturilor, în cazul unuia dintre participanţi medicii fiind nevoiţi să îi amputeze ambele picioare şi mâna stângă.

Maratonul "Yukon Arctic Ultra" se desfăşoară în perioada 3 - 16 februarie 2019 şi presupune parcurgerea prin sălbaticie a unei distanţe de 430 de mile (aproximativ 700 de kilometri).

Cursa se desfăşoară pe traseul Whitehorse (start) – Muktuk – Dog Grave Lake – Braeburn – Ken Lake – Carmacks – McCabe – Pelly Crossing – Pelly Farm – Scroggie Creek – Dawson City (sosire).