Un fenomen meteo extrem a avut loc, marţi după amiază, în judeţul Călăraşi. O tornadă impresionantă a fost filmată în zona localităţii Drajna de mai mulţi şoferi aflaţi pe o şosea din apropiere.

În imagini se vede cum curenţii de aer se deplasează extrem de rapid şi ridică praful la sute de metri înălţime.

La mică distanţă de Drajna, pe DN 21 Călăraşi-Slobozia rafalele puternice de vânt au purtat pe sus un autocar plin cu pasageri şi l-au răsturnat. Mai multe persoane au fost rănite, scrie România24.ro.

Potrivit ISU Călăraşi, în autocar se aflau 39 de persoane, iar şapte dintre acestea au suferit mai multe traumatisme, una dintre victime fiind în stare mai gravă. La faţa locului s-au deplasat echipaje SMURD, ISU şi de descarcerare. Patru victime au fost transportate la spital.

S-a activat planul roşu, la faţa locului intervenind echipaje ale ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa.

Prefectul de Călăraşi a declarat că mai multe gospodării din localitate au fost afectate de tornadă şi de vântul puternic, mai multe case au rămas fără acoperiş, potrivit aceleiaşi surse.

Meteorologii spun că tornada care s-a format la Drajna, în judeţul Călăraşi, este un fenomen meteorologic destul de rar şi că urmează să stabilească exact ce intensitate a avut. Aceştia avertizează însă că deşi tornada s-a disipat, în zonă încă există riscul formării unor rafale de vânt, potrivit adevarul.ro.

Furtuna violentă care a spulberat Bărăganul marţi după-amiază a avut o forţă nemaivăzută. În localitatea Dragalina, tot din judeţul Călăraşi, vântul puternic a pus la pământ mai mulţi copaci şi a distrus acoperişurile mai multor locuinţe. 

Vremea rea a pus marţi după amiaza stăpânire şi pe judeţul Buzău. Potrivit Prefecturii, au fost probleme în mai multe zone din judeţ produse de vântul puternic şi grindină. O mică tornadă produsă în sudul judeţului a fost filmată de şoferii care se aflau la Movila Banului în jurul orei 17.