Traficul feroviar a fost blocat, vineri, între Oradea și Cluj, după ce un TIR s-a defectat pe DN1, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Ciucea, chiar înainte ca trenul Oradea - Cluj să ajungă în zonă.

Incidentul rutier a fost semnalat prin numărul de urgenţă 112 la ora 10.15. Autotrenul cu platformă pentru transport de utilaje s-a oprit pe trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Ciucea fără să mai pornească din loc. Cum între timp barierele au coborât, semnalizând sosirea unui tren, şoferul TIR-ului şi alţi participanţi în trafic au coborât din maşini şi s-au postat de-a lungul liniilor de tren, semnalizându-i mecanicului de locomotivă să oprească.

"Mulţumită prezenţei de spirit a şoferilor, mecanicul din tren a reuşit să frâneze suficient de mult ca să evite o catastrofă. Atât trenul, cât şi TIR-ul, au scăpat doar cu avarii uşoare", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Cluj, Traian Morar.

Potrivit sursei citate, în zonă circulaţia feroviară şi cea rutieră au fost blocate aproximativ o jumătate de oră până când TIR-ul a fost tractat şi coborât de pe liniile ferate.