Un bărbat de 50 de ani, cercetat pentru pedofilie, a murit, după ce i-a fost pulverizat în faţă, de la distanţă mică, spray lacrimogen. Incidentul a avut loc la Vatra Dornei, în zona parcului municipal, unde se desfăşura Festvalul de Folclor pentru Copii şi Tineret.

Potrivit romania24.ro, jandarmii au fost solicitaţi să intervină în zona scenei, după ce un bărbat a fost acuzat de gesturi indecente asupra unei fetiţe de 12 ani.

Individul a refuzat să părăsească zona scenei şi era recalcitrant. Echipajul a încercat minute în şir să îl imobilizeze pe bărbat, dar a reuşit abia după ce unul dintre jandarmi, o femeie, i-a pulverizat în faţă, de la distanţă mică, substanţe lacrimogene. Omul a leșinat și a intrat în stop cardio-respirator. 

"Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa, iar jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost stabilizat şi transportat la spitalul din localitate", arată un comunicat de presă emis de Jandarmeria Vatra Dornei.

Medicii l-au resuscitat mai bine de 20 de minute, iar ulterior l-au transportat la spital, unde, la scurt timp a murit.

A fost deschisă o anchetă pentru a stabili dacă starea de sănătate a acestuia are legătură cu modul în care au acționat jandarmii.