Un grup de protestatari bucureşteni a manifestat luni dimineaţă în faţa Ministerului Justiţiei, oamenii venind cu mai multe cofraje cu ouă pe care le-au aruncat în faţada clădirii. Jandarmii au încercat să-i împiedice, dar nu au reuşit deoarece şi-au luat măsuri de protecţie.

Concret, protestatarii au adus o maşină cu remorcă pe care au improvizat un fel de cuşcă din plasă de sârmă împletită. Pe aceasta au desfăşurat, relatează ziare.com, un banner mare cu o fotografie a ministrului Tudorel Toader, pe care scria „Ia de-aici un OUg! Ocupă-te de adevăratele probleme ale Justiţiei!”.

Din cuşcă, doi protestatari au aruncat minute în şir cu ouă spre clădire, iar jandarmii nu au putut ajunge la ei din cauza cuştii.

Unul dintre manifestanţi, Cristian Dide, a explicat că au fost folosite 150 de ouă.

Săptămâna trecută, tot în semn de protest faţă de ministrul Tudorel Toader şi Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019 pe care a iniţiat-o pentru a modifica, din nou, legile justiţiei, manifestanţii au aruncat în clădirea Ministerului cu ketchup, iar pe maşina de serviciu pe care o foloseşte cu muştar.