Un tânăr asistent medical italian şi-a strangulat logodnica pentru că a crezut că aceasta l-a infectat cu virusul COVID-19. El a încercat apoi să se sinucidă tăindu-şi venele, dar a fost salvat de medici. Femeia, însă, a murit. 

Cei doi tineri italieni în vârstă de 28, respectiv 27 de ani lucrau în Messina, Sicilia. Tânărul, Antonio De Pace, este asistent medical, iar iubita sa, Lorena Quaranta, era medic.

Potrivit agenţiei de presă Mediafax, care citează Daily Mail, Antonio a sunat marţi autorităţile pentru a se autodenunţa spunând că şi-a strangulat iubita. Acesta a fost găsit cu venele tăiate.

Medicii care au sosit la faţa locului au reuşit să-i salveze viaţa, însă nu şi pe cea a tinerei.

"Mi-a transmis coronavirusul şi atunci am ucis-o", le-ar fi spus Antonio De Pace poliţiştilor, notează Libertatea.ro.  

Ulterior cei doi au fost testaţi şi s-a aflat că de fapt nici unul nu era infectat cu virusul COVID-19.

Cu câteva zile înainte să fie ucisă, Lorena Quaranta a publicat un mesaj pe o reţea de socializare despre moartea a 41 de medici în Italia, din cauza pandemiei, spunând că situaţia este de "neacceptat". "Acum mai mult ca oricând trebuie să demonstrăm responsabilitatea şi iubirea pentru viaţă.Trebuie să arătaţi respect pentru voi înşivă, familiile voastre şi pentru ţară", a scris tânăra, potrivit agenţiei de presă.

Femeia de 27 de ani era logodită de trei ani cu Antonio De Pace.