Judecătorul Khanakorn Pianchana din Thailanda s-a împuşcat, vineri, în piept, chiar în sala de judecată după ce a achitat cinci persoane judecate într-un caz de crimă.

Bărbatul a fost operat de urgenţă la un spital din Yala, iar viaţa sa nu este în pericol, scrie The Guardian.

El a dezvăluit că superiorii săi au făcut presiuni asupra lui să-i condamne pe acuzaţi chiar şi în lipsă de dovezi.

Înainte de tentativa de suicid, judecătorul a urcat pe o reţea de socializare un document de 25 de pagini din care reiese că judecători de rang înalt l-au obligat să îşi schimbe verdictul în acest caz, notează site-ul stirileprotv.ro.

Dacă ar fi cedat presiunilor, judecătorul i-ar fi condamnat la moarte pe trei dintre acuzaţi şi să îi trimită la închisoare pe ceilalţi doi.

"În acest moment, alţi colegi judecători din instanţele de judecată din toată ţara sunt trataţi la fel ca mine. Dacă nu pot să-mi ţin jurământul de serviciu, aş prefera să mor decât să trăiesc fără onoare", se arată în declaraţia făcută publică de Khanakorn Pianchana.

Oamenii din Thailanda sunt îngrijoraţi că sistemul juridic din această ţară face abuz de putere pentru a da verdicte convenabile politicienilor.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Justiţie din Thailanda a transmis că bărbatul s-ar fi sinucis pentru că era "stresat" de anumite probleme personale.

Pe de altă parte, secretarul general al partidului Future Forward, Piyabutur Saengkanokkul, susţine că judecătorul a mai încercat să facă publice problemele din sistemul de justiţie din Thailanda şi în luna septembrie.