Un lider sindical a suferit, luni după amiază, un stop cardio-respirator în timpul unei întâlniri a sindicatelor cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. În urma evenimentului, bărbatul este internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă, în stare gravă.

Potrivit ProTv, ministerul Sănătăţii a anunţat că în timpul întâlnirii informale de luni dintre ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi reprezentanţii sindicatelor din domeniu unui reprezentant al Confederaţiei Sindicale Meridian, cunoscut cu afecţiuni cardiace, i s-a făcut rău şi a intrat în stop cardio-respirator, el fiind resuscitat şi transportat la spital.

Bărbatul căruia i s-a făcut rău este Valentin Crăciun, sindicalist la Confederaţia Meridian din Constanţa, în vârstă de 60 de ani.

Conform sursei citate, secretarul de stat Cristian Grasu, subsecretarul de stat Tiberiu Brădăţan şi preşedintele Federaţiei Ambulanţa, orădeanul Gheorghe Chiş, care participau la întâlnire, au început manevrele de resuscitare, continuându-le până la sosirea echipajelor specializate.

La faţa locului au ajuns două echipaje medicale din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov care au continuat resuscitarea până la stabilizarea pacientului.

Sindicatele din Sănătate au mers luni la Ministerul Sănătăţii, pentru a discuta cu ministrul Sorina Pintea despre acordarea sporurilor în contextul schimbărilor legislative.