Un poliţist de 43 de ani a murit, duminică, în localitatea timişeană Izvin, după ce a fost împuşcat, în misiune, de un urmărit internaţional pentru tâlhărie.

Potrivit agenției de știri Mediafax, poliţistulul era angajat în cadrul postului din oraşul Recaş şi, duminică, în jurul orei 15, participa la o acţiune de prindere a fugarilor alături de colegii săi din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Timiş.

Potrivit sursei citate, poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul în care se afla suspectul, pe numele său Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani (foto medalion). Acesta a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Două gloanţe l-au nimerit în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului nu a reuşit să-l resusciteze.

După incident, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea ucigașului. Suspectul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină, însă fără succes, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, rănindu-l în zona umărului. 

Marcel Ionel Lepa a reuşit însă să fugă. Zeci de poliţişti şi jandarmi înarmaţi au descins în localitatea Izvin, de unde au început căutările pentru prinderea suspectului. În judeţ, au fost organizate mai multe filtre ale Poliţiei.

Conducerea Poliției Române a dispus, duminică, verificări la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Timiș, iar ministrul de Interne, Carmen Dan, a transmis condoleanţe familiei poliţistului ucis.

"În acest moment, toţi colegii mei depun toate eforturile şi sunt mobilizaţi pentru a prinde acest criminal şi a-l aduce în faţa Justiţiei. Din păcate, pe poliţistul ucis nu îl vom mai putea aduce înapoi. Ne gândim în acest moment ce putem face pentru a sprijini familia şi a o ajuta să treacă peste aceste momente grele. Colegii de la Inspectoratul General al Poliţiei Române vor da mai multe detalii privind acest caz. Statutul poliţistului ar ajuta în această situaţie. Am avut o lege care a fost aprobată cu un număr de voturi semnificativ în Parlament, atacată la Curtea Constituţională. Acest proiect de act normativ, asumat de mine şi câţiva colegi, va face obiectul unei iniţiative parlamentare. Nu renunţ ca acest pachet care, până la urmă, reprezintă un mijloc prin care întărim autoritatea poliţistului să intre în vigoare", a declarat Carmen Dan.

Fostul șef BCCO Alba, comisarul Traian Berbeceanu, a transmis, pe Facebook, un mesaj după moartea polițistului aflat în misiune în Timiș, reproșându-i ministrului de Interne, Carmen Dan, că agentul nu avea echipamentul de protecție promis în urmă cu doi ani.

"S-a mai prăpădit un polițist aflat în misiune, doamna Carmen Dan. De astă dată, împușcat de un infractor recidivist, urmărit internațional. Nu doamnă ministru, colegul nostru nu avea echipament de protecție, nu era dotat cu vreuna dintre miile de veste antiglonț promise în urmă cu doi ani. Nu doamnă ministru, polițistul ucis și colegii lui nu erau înarmați cu pistoalele de ultimă generație promise, ci cu pistoletele Carpați, vechi, decalibrate și absolut neperformante. Știm, doamna ministru, că partidul care v-a propulsat în funcție a risipit energii și resurse deosebite pentru amnistie, pentru grațiere, pentru reducerea limitelor prescripției faptelor penale. Poate că de aceea, doamnă ministru, nu v-a mai rămas timp să vă gândiți la polițiștii înjunghiați în gări și la cei împușcați în misiune, la lipsurile logistice deosebite ale celor care-și desfășoară activitatea în stradă. Știm însă sigur că vă veți grăbi cu înaintarea în grad, post mortem, a EROULUI NOSTRU! Gest care nu mai folosește nimănui, doamnă ministru...", a scris Traian Berbeceanu.

Vezi mai jos imagini de la locul faptei!