Un polițist din Timișoara a refuzat o șpagă de 800 de euro, bani care i-au fost oferiți de un bărbat din județul Timiș.

Cel din urmă a vrut să îl determine pe agent să o scape pe concubina lui, cercetată într-un dosar penal.

Potrivit romania24.ro, femeia este cercetată penal după ce polițiștii au descoperit că aceasta încerca să vândă un pistol într-o piață din Timișoara.

În urma unui denunț, agenții din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Timiș au mers la fața locului, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, și au prins-o pe femeie care avea de vânzare, printre vechituri, și un pistol.

După eveniment, concubinul femeii s-a întâlnit și a discutat cu un agent de poliție într-un autoturism. Cu acest prilej, bărbatul i-a oferit suma de 800 de euro, ca mită, cu scopul de a pune capăt cercetărilor.

Polițistul din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase al IPJ Timiş a refuzat banii şi a formulat imediat denunţ la Serviciul Județean Anticorupție Timiș.

Drept urmare, a fost organizat un flagrant pentru a-l prinde pe mituitor. "Suma de bani a fost găsită în interiorul autoturismului unde bărbatul s-a întâlnit și a discutat cu agentul de poliție și căruia i-a oferit și remis această sumă, cu titlu de mită", au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii DGA Timiş.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.