Un român care a muncit 12 ani ca şofer pe utilaje de construcţii în Italia şi Franţa, a donat săptămâna trecută o ambulanţă Spitalului Municipal Sighetul Marmaţiei, anunță HotNews.ro.

Livio Bledea, care a hotărât să se întoarcă în ţară, a fost surprins că spitalul din oraşul său are o singură maşină care transportă atât pacienţi cât şi alimente.

"Am observat că cu maşina aia cărau pacienţii, cu aia cărau de mâncare şi aşa mai departe. Au maşini, dar toate sunt vechi, toate sunt ruginite, toate sunt de casat, cum ar veni", a declarat Bledea pentru HotNews.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani le-a spus jurnaliştilor că gestul său este un "un semnal de alarmă" şi că şi-ar dori ca "oamenii care sunt la putere să ia un exemplu de la simplii oameni".

Bledea a refuzat să dezvăluie valoarea donaţiei făcute. Acesta a spus doar că este o sumă mare pentru un om simplu, dar mică pentru autorităţi.

Echipată cu tărgi, scaune cu rotile, sistem de ventilaţie şi altele, ambulanţa va fi folosită, potrivit reprezentanţilor spitalului, pentru transportul pacienţilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe la diferite secţii medicale având în vedere că unitatea medicală funcţionează în regim pavilionar.

Livio Bledea a afirmat că a decis să se stabilească în ţară. "După 12 ani m-am reîntors acasă, deşi sunt conştient că o să pierd binele pe care l-am avut dincolo, dar nu am încotro. Azi mă duc eu, mâine se duce ăla, poimâine celălalt, şi până la urma mai rămân doar bătrânii noştri, care nu mai pot să facă nimic", a declarat acesta.